پیوند لثه زمانی انجام می‌شود که عقب رفتگی و یا تحلیل لثه رخ داده باشد. پیوند لثه نیز یکی از عمل‌های جراحی دندان است و یکی از سریع‌ترین روش‌های بهبود بیماری‌های لثه محسوب می‌شود. در این پیوند متخصص لثه یا متخصص پریودنتیت از سقف دهان، میزان بافت لثه مورد نیاز را برمی‌­دارد و در قسمتی که لثه تحلیل رفته است استفاده می­‌کند. لازم به ذکر است که تحلیل لثه به مرور زمان رخ می‌دهد و تقریبا افراد هیچ گاه متوجه رخ دادن آن نمی‌­شوند. بنابراین دقت داشته باشید اگر خیلی دیر متوجه این موضوع شوید، به احتمال زیاد دندان‌های خود را از دست خواهید داد. امروزه از پیوند لثه علاوه بر جنبه درمانی آن به منظور زیباسازی خط لبخند نیز استفاده می‌شود.

انواع پیوند لثه

پیوند بافت اتصال: یکی از مرسوم‌ترین روش‌های جراحی پیوند لثه است. در این روش ‍‍‍پیوند، متخصص در سقف دهان فلپ ایجاد کرده و زیرلایه‌ای از گوشت سقف دهان را برمی‌دارد و در بخشی که لثه تحلیل رفته استفاده می‌کند.
پیوند لثه آزاد: همانند روش پیوند بافت اتصال است، تنها با این تفاوت که در این روش مستقیم از خود بافت سقف استفاده می‌شود. بهتر است توجه داشته باشید که این نوع از پیوند لثه برای افراد دارای لثه با بافت نازک، مناسب‌تر است.
پدیکال: در این نوع پیوند لثه، مقداری از بافت ناحیه دندان آسیب دیده و یا دندان مجاور برداشته می‌شود. این پیوند برای افرادی که لثه مستحکم­تری دارند، بیشتر استفاده می‌شود.