اگر ردپای ساخت لیزر را پیگیری کنیم می توانیم به نظریات انیشتین و همچنین ساخت لیزر گازی توسط مخترع ایرانی یعنی علی جوان برسیم. لیزر کاربردهای فراوانی در صنایع و علوم مختلف مانند صنایع نظامی و علوم پزشکی دارد. در این میان علم و صنعت دندانپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و تکنولوژی مفید لیزر در این حوزه نیز کاربرد های خاص خود را دارد. برای مثال در کاشت ایمپلنت یا درمان ریشه و در خیلی دیگر از بخش ها کاربرد دارد که قصد داریم در این مقاله به قصد داریم به کاربرد لیزر در درمان ریشه بپردازیم.

لیزرها معمولا برای برش یا درمان بافت ها مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل دقتی که دارند می توان بافت ها را با ظرافت و دقتی مثال زدنی برش داد.

مزایای استفاده از لیزر

کاهش حداقلی آسیب بافت ها
کاهش عفونت
کاهش تورم
افزایش دقت برش بافت ها
تسریع روند درمان و بهبود بیمار
کاهش درد
کاهش خونریزی
عدم نیاز به برش لثه و بخیه زدن

به طور مثال در درمان ریشه دندان نیاز است که متخصص بافت نرم را بشکافد و آن را تمیز و عفونت‌ها را از کانال تخلیه کند و سپس آن را پر کند و بخیه بزند. در برخی موارد به علت وجود کانال‌های پیچیده ممکن است عمل درمان ریشه به صورت ۱۰۰ درصد موفقیت آمیز نباشد و نیاز به درمان مجدد ریشه که نیاز به جراحی با عمق بیشتری است. در درمان ریشه با استفاده از لیزر فرایند پاکسازی عفونت با درصد بسیار بالایی اتفاق می افتاد و از اتفاقاتی مانند خودنریزی و بخیه خوردن محل جراحی جلوگیری می کند.